Tyskarna slog ut Italien och bestämde sig för den nionde serien av spännande shootouts

Det var den mest spännande straffskyddet av årets Euro och kommer att komma ihåg länge. Från de fem ursprungliga spelarna vred de bara två på varje sida. Målvakter, två av de bästa i världen, Neuer och Buffon, och skyttarnas oförmåga att slå in porten. Schweinsteiger, liksom italienska Zaza överskott. Pellé, en hulk från en italiensk attack, skickade bollen intensivt och felaktigt bredvid. Målvaktarna för målvaktarna, där målvakten i Tyskland var först, var dock avgörande.I den nionde serien defekterade Neuer det alternerande Darmian-försöket, medan Buffons Hector-differential träffade henne.

Den fantastiska förnekelsen av den förväntade matchen, som ofta kallas förtida finaler från många, har glömt den taktiska schack som lagen har visat under första halvleken.

Den spelade bara runt mitten av fältet under lång tid. Tyskarna försökte eliminera det italienska treförsvarssystemet med samma arrangemang som de kombinerade med sitt klassiska fyrahåliga spel. Men deras taktiska planer skadar snart sina sår. Khedira, mittfältaren, blev skadad och Schweinsteiger, en erfaren mittfältare, var tvungen att spela på gräsmattan. Den tyska landslagets tidigare oumbärliga man har redan spelat för den 37: e stora turneringen.Endast en landsmann i Klose kan balansera den.

Schweinsteiger har inte spelat för mycket på årets Euro. På grund av hans dåliga hälsa var han alltid de senaste minuterna, även om han gav Ukraina ett mål. Och en annan kunde lägga till Italien om han inte hjälpte ett misstag på defensiven De Sciglia framför huvudet. Bara i slutändan rymde han till vänster sida av Giaccherini och skottcentrum till straffområdet orsakade kaos före Neuer. Men Sturars försök slutade inte mellan pinnarna.

Den djärvaste fotbollen från båda sidor erbjöd en andra halvlek. Framförallt började tyskarna mer aktivt, men Muller-missilen besegrades akrobatiskt av den återkommande mittfältaren Florenzi.Italienarna överlevde, men bara en stund.

Det gick för sextiofem när Hector trängde in i sextonde Italien och presenterade bollen till Mesut Özil med tur. Den turkiska rotade mittfältaren sprang mellan försvararna och gjorde kompromisslöst.

Men tyskarna behöll inte sitt ledarskap genom eget fel. Boateng försvarare lyfte armarna som en volleyboll framför sin egen grind, slog bollen i handen och domare Kassai kunde inte göra någonting annat än vissla en straff. Leonardo Bonucci tog bollen och ändrade den.

Han tryggade en förlängning för italienarna, men efter det – i straff – vann han inte för andra gången.Den här gången satte en erfaren målvakt ut den italienska försvararens slag och behöll tyskarna i spelet för de framsteg som de gjorde på den långa lördagskvällen.

För första gången i historien har de dessutom slagit Italien ut ur de stora turneringsspelen, de har gjort det till femte försöket.