Svenskarna ropade Liberec Sheka Sheikh. De jublade också mot sig själv

“Jag förväntade mig verkligen inte mottagningen. Applåder i början måste man förstå, är dock att min publiken applåderade även dela deras mål att målet, det berörde mig verkligen “, sade erfarna Liberec försvar.

I Skellefteå det tydligen glömt. Han är fortfarande vältrar på våren, när laget avancerade till final i svenska ligan. Och 2013 firade han till och med den svenska titeln. I Merch på den lokala arenan är fortfarande kort och andra souvenirer med hans namn.

“Jag bodde i två underbara år här”, säger Ševc om hans inblandning i norra Sverige. “Jag kan inte säga något fel på klubben. Och jag är kär i roade med människor och ge dem en autograf.Jag är tacksam att jag kan spela på den här nivån och hockey gör för fansen. ”

Efter en Champions League-match med Martin Ševc på isen länge hälsas med Skellefteå hockeyspelare, som var hans lagkamrater. De flesta ord han bytte ut med målvakt Svensson.

“Jag sa att jag knackade förtroende eftersom jag fångat många chanser”, säger Ševc. “Vi är goda vänner när jag spelade för Skellefteå, brukade vi leva tillsammans i fred. Och när våren kom som Svensk målvakt trekant vid VM i Prag, gick vi tillsammans två gånger för lunch. ”

Trots alla goda minnen från Skellefteå Ševc längtade till White Tigers en av de bästa lagen i Europa tog några poäng.I båda matcherna outshot motståndare, men att göra mål för inte driva igenom

På lördag, Sverige Tigers vann den första tredjedelen av missilerna på hög 15: 5., Men poängen var 1: 1. Matchen bröt i den andra perioden när domaren inte kände igen Liberec Vampolová kvitteringsmål vid 2. 2 eftersom den gjordes för hand

Liberec spelare just nu så mycket kastade det i en minut medgav två mål och plats Atmosfärisk status Tigrarna förlorade plötsligt 1: 4.

“Skillnaden mellan de två lagen var att vi inte kunde hantera spela intensivt sextio minuter, men svenskarna gjorde.För fem minuter vi tappade från rullen och på en nivå som inte är tillräckligt för att lyckas, och jag tror att det kommer inte att räcka även i Extra League “, säger Ševc. “Fem minuter sedan vi förlorade matchen där vi absolut inte var det värsta laget. Bra team måste hålla min koncentration även i stunder då de känner sig kränkta. ”

Hursomhelst, Liberec i Champions League avancerade för att möta den första mål för säsongen. På tisdag Ševc Martin och hans lagkamrater lär motståndare för slutspel, där 32 av de bästa startar.