Slavisa Jokanovic i utmärkt läge för att förbättra Fulhams spelalternativ

De är, och Jokanovic kunde känna sig välkommen till allt det eftertryckta språket han tyckte om. Ett dubbelt fel skulle ha krossat för Fulham, vars laddning mot automatisk befordran blåste upp mot Birmingham på en hård, välvuxen tonhöjd som förvirrade sina spelare och tycktes ha lagt en mjuk underbelly.I stället kan deras chef reflektera över förtjänt seger över styrkor som på ett stadium hade kastat sin uppgift i tvivel och kunde känna att han lyckades få sin egen väg en gång, han har tillräckligt med kredit byggd för att få det igen. Fulham främjas till Premier League efter play-off seger över Aston Villa Läs mer

“Jag föredrar inte så mycket att tänka på dåliga saker, om problem”, Jokanovic, palpably i firande mode som en bitter, bubblig, studsande Fulham omklädningsrum cavorted några meter bort, sade efter det föreslogs att segern i Wembley mot Aston Villa kan ha fått en känsla av reglering.

Further internal power struggles would be a damaging distraction before a top-flight season in which, given calm waters, there is little reason to expect Fulham should struggle.Deras ägare, Shahid Khan, strök jauntily – det skulle vara för lätt att säga “proprietorially” – ur stadion som han vill köpa, men det allvarliga verksamheten kommer snart att börja igen och Jokanovic bör börja prata över överföringsstrategin från en ledande ställning.

“Det beror på vilken typ av ambition vi ska visa, det här är enkelt,” sa han om Fulhams framtidsutsikter för 2018-19. “Nästa år kommer vi att vara i Premier League, som inte tävlar i Championship. Vi måste vara modiga, vi måste göra investeringar, vi måste spendera pengar för att överleva eller för att göra ett viktigare steg. Det är inte så komplicerat att förstå. “Khan kommer förmodligen att höra att närmare kvartaler snart och Jokanovics orsak kan stärkas med tanke på att hans egen förmåga inte har gått obemärkt på annat håll.En tidigare länk till Chelsea kan ha blivit avskedad, men tanken var inte helt skandalös och det skulle vara dumt att riskera saker som kommer ifrån varandra i sömmarna nu.

“Det är nog den bästa fotbollen i min karriär”, Mitrovic sade innan han lämnade Wembley. “Självklart kommer jag vara glad att bo på Fulham men vi kommer att se vad som händer och vi kommer att prata med min agent och andra klubbar.” Jokanovic kommer att förvänta sig att en överenskommelse med Newcastle för hans landsman om permanent nybörjare och kommer också att hoppas på Ryan Sessegnon – “Jag föredrar att stanna hos honom och det jag vet är att barnet vill stanna också,” sade han, framkallas att stanna ett år innan hans oundvikliga progression till en Champions League-klubb.

För Villa måste dessa verka förstvärldsproblem nu.Steve Bruce, som är efterskuren och tydligt redo för en paus efter en traumatisk sex månader, kommer nästan säkert att behöva bygga om i sitt tredje och sista år av fallskärmsbetalningar. Jack Grealish, den bästa spelaren på planen mot Fulham trots att han visade konstnärliga balansen vinklade fast mot sin sida frågade Villa pressansvarig att skydda honom från media när han gick igenom den blandade zonen och det skulle vara ett hopp om tro på Förutse honom att prata som spelare igen.

John Terry är ute av kontrakt och den utestående lånvakten Sam Johnstone kommer säkert att hitta en toppklubbklubb för att underteckna honom permanent från Manchester United medan Alan Hutton, Mile Jedinak och James Chester är alla knäckande.Från mästerskapets stora vapen på deras nedläggning år 2016 möter de en strid för att undvika att smälta bland de många också-ransarna som har bleknar minnen av härligheter tidigare. “Du måste träffas och gå igen nästa säsong” deras vänstra baksida Ahmed Elmohamady sa. Exakt hur många av dem återstår att se; Samma fråga kan ställas om Fulham, men när hans nästa test av testamenten kommer runt, bör Jokanovic ha en kraschande toppvolley i hans ärm.