Skifař Synek är den fjärde världsmästaren, Knapková har vunnit silver

Synek gick fram från början, först med litauer Griskonisem i mitten av lett spåret. En halv kilometer innan mål innan Drysdale hade en bra nära andra OS-vinnare i slutändan han avslutar kraftfullt, men det tjeckiska landslaget lyckats försvara första hand. Inklusive Dubbel Sculls så Synek vann tionde medalj MS, regerar skifařům tredje året i rad.

“Det är förmodligen det närmaste och kanske mest värdefulla titel. Säsongen började inte bra för mig, och jag hade några hälsoproblem på vintern. Sedan koncentrerade jag mig allt för att lyckas i världsmästerskapet, vilket lyckades. På ett sätt hoppades jag inte på, berättade Synek för reportrar.Han pekade på det faktum att i två starter i VM missade på ett podium och även försvarade titeln Europamästare.

Ett stort tack till hans framgång sades att coacha Milan nästa Dolečky äldre Jan Lapáček. “På lördag hade jag inte mycket bra semifinaler med honom. Han berättade för mig att jag var tvungen att gå långt, så jag försökte göra det och jag gick hela tiden. Jag red dem. Jag Drysdaleovi tredje pětistovce, vilket inte är normalt, “sade Synek.

Slutsats behärskar trots att han var mest trött.

“De sista 250 meterna stängde jag mina ögon och sa: Jag går, jag går.Jag är hemskt vytuhly händer, men på något sätt jag došťouchal “, sa trettiotvå roddare. . Han vann, upptäckte han först när resultaten av loppet dök upp på resultattavlan

Silver Knapková: Jag är mycket glad

Knapková flyttades också från medaljpositioner. Crow lämnade snart inget tvivel om att han går till en andra titel, tjeckiska oarswoman hennes kämpar för silver med en kinesisk Tuan Ching-li och slutsatsen var klart bättre. Olympisk mästare från London, som förra året körde en B-finalen, vann VM sjätte medalj.

“Jag är väldigt glad. Främst eftersom det är året innan OS och kvalificerade konkurrensen är mycket hög.Det har varit en stor framgång för mig och jag var lite nervös “, sa Knapkova, som än en gång bekräftade Riem att hennes motståndare måste räkna med det.

Crows främsta favorit slog slutligen i nästan tre sekunder, men var nöjd med ett avstånd. “Innan tävlingen tänkte jag inte ens att det var perifert och jag tror att det inte var så långt i finalen. Det är ett nöje och jag är förvånad. Jag var över, men jag är inte glad.Jag hoppas att nästa år är det mycket lovande “sa skifařka åriga

En annan deltagare plats för Olympic Rio

Fyra utan styrman lätta vikter Miroslav Vraštil, Vetešník Andrew, George och John KOPAČ Vetešník vann för Tjeckien deltar tredje plats vid de olympiska spelen i Rio de Janeiro. Dbl Lenka Antošová, Christine Fleissner i B-finalen misslyckades och börja i toppen händelsen nästa säsong kommer att få kämpa i ämnet.

Fyra utan ‘i Double Sculls behövs i B-final avslut på femte plats och slå så minst en motståndare. Medan Vraštil, O. Vetešník, Kopáč och J.Vaktmästaren nådde kvartalet, Antoš och Fleissner var de sista. Tjeckerna har länge varit i ledande ställning, de var fjärde på en kilometer, men i slutet misslyckades de. Franskmännen Helene Lefebvre och Elodie Raver-Scaramozzin flyttade från sjätte till andra, med Antos och Fleissner färdiga sjätte. I maj i Lucerne kommer de att kämpa för de två sista lediga platserna i Rio.

“Innan tävlingen trodde jag att det var bättre att gå cowboy än att vara den sista i tjuren. Slutligen var jag glad, för det var en stor race som vi gjorde. Det räcker inte, nästa gång det blir bättre, säger Antoš. De kände till fransmannens egenskaper och deras starka finishare. “Vi ville inte lita på det faktum att vi laddar resultatet.Vi ville gå till området och hålla amerikanska kvinnor bredvid oss ​​”, sade hon. “I slutet accelererade vi. Men andra hade fler krafter “säger Fleissner.

” Lätt fyra utan “förfarande för kontroll

Vraštil et al. Även för mycket av loppet hölls i mitten av fältet, för tiden 1500 meter var femte. Vid målet dock flyttas upp till fjärde plats och gå vidare till Rio verkligen kontrolleras.

“Vi gick in i detta med det faktum att det kommer ut. Nu är vi glada, men det är inte lättnad, säger Kopáč. “Jämfört med semifinalen, sade vi att vi måste ta bättre tempo. För att inte falla i slutet. Därför verkade det som om vi checkar ut det. Och när vi nådde mördaren var det inte mycket att göra.Vi har verkligen klev in den, “sade KOPAČ.

Det faktum att österrikarna gick med en liten sträcka förbi, tjeckerna för mycket itu. “Vi hade en bra spring så vi såg dem. För dem att tro, utan vi ville driva och ta toppositionerna. Lita inte på ett fartyg som det slog “, säger Vraštil, som tror att ett år OS kommer att kämpa besättningen att delta i A-finalen. “Alla, även oss, gör det. I det här mästerskapet hade vi inte det. Men det fungerade “, säger veslovod besättning.