Biker Nash avslutade sjunde vid Världshästmästerskapet, Langvadova triumferade

Framför starten önskade hon och Georgie Gould från Förenta staterna lycka till.

Då blev heroinen på torsdagsläget, där hon flyttade det tjeckiska laget från nionde till andra, avslutat fjärde . Hennes VM-poäng var inte tillräckligt för det.

Hon hade dock en bra start, arbetade sig fram till pannan under det inledade varvet och körde den ledande åtta medlemskoncernen. Men redan i andra omgången var det klart att 31-åriga tjeckiska reps inte kommer att bli den bästa den här gången.Medan Annika Langvad var på framsidan föll Nash gradvis in och ut. “Jag visste att jag var tvungen att gå på min takt”, sa hon i mål. Ändå är det hennes bästa resultat på World Mountain Bike Championship i historien. Hittills var det bästa tolv i Val di Sole, Italien, för åtta år sedan.

“Jag är glad. Det var mycket utmanande. Visst är det en av höjdpunkterna i min karriär, men numret kanske inte är bäst. Jag var på podiet vid VM, men vid VM kunde jag inte sluta i topp tio. Jag är så glad att det kom ut minst en gång.Även vid den stora händelsen kan jag få ett ordentligt resultat, säger Nash, 38, i en intervju med journalister. Karla Stepan avslutade tjugo. “Jag är en sådan förlorare. Före loppet var jag på spåret och på stenarna befallde marken. Jag slog mig själv, men jag kunde gå. Tja, i början bröt Helen Grobert kedjan framför mig, sen var jag tvungen att justera sittstolpen i depået. Jag gick bra i kullarna och kom in i dem.Jag är mycket nöjd med de första tjugo, säger Štěpánová.

Vinnaren valdes i andra omgången, när nuvarande nummer en av de internationella cykelförbundets placeringar och världscupsledaren Langvad gick gradvis bort och ökade hennes ledning till nästan en minut och kvart i de kommande rundorna.

“Vad kan jag berätta för dig? Jag är väldigt glad. Jag trodde inte ens att jag kunde vinna här och nu här. Det är otroligt, “vann vinnaren på målstregen. “Jag var stark, lugn och jag kände mig bra. Jag koncentrerade mig bara på tävlingen och behöll min plan.Det är otroligt att bära den här tröjan, det är en sådan kräm på kakan hela säsongen. “Maja Wloszczowska och Sabine Spitz var i andra och tredje positionen till sista omgången. Men båda hade en punktering i slutet.

“Min Gud, det här är Sabine. Nu måste du jobba hårt, tänkte jag. Så gjorde jag det. Det är en hemsk beskrivning, jag vet, “skrattade på presskonferensen American Davison, som var tredje.

” Och så plötsligt ser jag Maja vandra bredvid cykeln. Verkar det inte för mig? Det är för bra att vara sant, tänkte jag. Men jag satte allt i det och det fungerade.Ibland måste du ha lite tur, säger en 33-årig biker.

Slutligen hade den tredje sympatiska kanadensiska Batty, som kom till Polen några hundra meter före mål, en liknande dröm. “I det ögonblicket trodde jag att jag skulle gå för en medalj,” sa hon otroligt.I en otroligt spännande finale “kastade hon” cykeln framför en polsk cyklist och firade en överraskande brons. “Jag antar att jag inte kommer att ta medaljen i dag”, då skrattade den sympatiska blonda kanadensaren på presskonferensen.

Den norska legenden Gunn-Rita Dahle-Flesjaa föll ännu värre, faller av efter starten, bryter handtaget och tvingas ge upp.