Hamilton vann titeln i Monza. Hans sjunka Rosberg kom inte

I Monza passerat linjen på andra plats Sebastian Vettel med Ferrari tifosi och så lyfte bestånd av säten. Tredje plats tillhörde den mycket intressanta lopp med Felipe Massa sits Williams.

Den otur var den andra föraren examen Kimi Räikkönen med andra Ferrari, som står i början. Under hela loppet kämpade igenom från sista plats bland de bästa och till slut fick nöja sig med femte plats.

I tolfte tävlingen för säsongen Hamilton firade sin sjunde seger. I Italien vann han för tredje gången och den första efter 21 år lyckats försvara företräde; 1994 gjordes detta av landsmannen Damon Hill.Fler triumfer i Monza vann endast brasilianska Nelson Piquet (4) och tyska Michael Schumacher (5).

Hamilton fullständigt dominerade helgen, men efter segern loppet hade fortfarande att oroa sig för. Det visade sig att när den mäts innan hade hans vänstra bakdäck trycket är föreskrivet. Det var därför inlett en undersökning, Williams teamchef Pat Symonds ens frågade diskvalificering, men kommissionärerna beslutat att behålla resultatet.

Hamilton på Monza var snabbast i alla träningspass och kvalificera, även i att endast en liten marginal överträffade de två Ferraris.I loppet, men de röda bilarna aldrig hitta oss i spelet för segern, eftersom Brit i början tvekade inte och omedelbart visade ryggen.

“Jag tror att den enda som kan få mig att sluta, jag själv”, sade han före Hamilton-loppet. Vettel inte ens för ett ögonblick, är chansen att han skulle omedelbart sin första säsong på Ferrari vinner i Italien. “Jag vill inte ta Sebastian drömmar, men jag har min egen”, säger Hamilton. Och Vettel medgav att han var utan chans. “Jag försökte allt för att hålla Lewis, men han var för snabb”, sade han.

Vettel på andra pallen äntligen fått enorma ovationer Tifosi. De såg att lotsa en Ferrari på pallen sista gången 2012, när färgen var nöjd med tredje plats Massa.Bättre resultat italienarna firade nyligen under 2010 efter seger spanjoren Fernando Alonso.

“Detta är den mest känslomässiga dag jag någonsin har upplevt i Formel 1. Detta är min näst bästa platsen i världen “, säger Vettel atmosfär som rådde efter loppet.

Att Raikkonen henne så att han kunde njuta av sin ras inte har en perfekt vågform. Efter den bästa kvalificeringen under säsongen led han den värsta möjliga starten. Från andra sidan flyttade han inte alls när de gröna lamporna slogs på. Innan han kunde komma in igen var han på fältets svans. Snart han kämpade sig upp i topp tio och under depåstopp och befann sig på tredje plats efter sin egen förändring däck, sedan slutade femma.

I slutet av en position och nytta av olycka Rosberg.Han levde en olycklig helgen efter kval var tvungen att få Hamilton till skillnad från äldre typ av motor. I början, då kunde inte hålla fjärde plats, fick de framför honom, både Williams och Sergio Perez i Force India.

Medan den mexikanska hann Rosberg på banan före Massa och Valtteriho Bottase från Finland kom under pitstops. När han nickade säkert till tredje plats, två varv innan hans motor fattade eld.