Ett bra maktspel förstärkte de tjeckiska

Det var premiärminister på kvällen. Det tjeckiska landslaget började sin första match den här säsongen under ledning av den nya tränaren Milos Riha. Tjeckiska fans kunde också se landslaget för första gången i nya tröjor.

Torsdagens match präglades av 110 års existens av hockeyförbundet och extraordinära människor tog hand om festliga tjurar – ordförande för Internationella hockeyförbundet René Fasel och den tjeckiska hockeylegenden Jaromír Jágr .

Ett bra maktspel förstärkte de tjeckiska spelarnas goda inträde i matchen, men svenskarna lyckades hindra slutet på annars exakta kombinationer. Endast Hanzl var i en bra position men han lyckades inte heller. “Vi gjorde vad vi hade,” uppskattade han ett lustigt inträde i Říha-matchen.

Men heta fans tystades klockan 9.minut efter att ha omnummererat Lilja, med ett skott, kunde Smith inte göra någonting åt det. Och tjeckarna började pressa på för utjämning.

Målvakten Johansson lyckades hantera Lenc: s försök, men efter en lycklig run-off från Overseas Skate hoppade bladet i målet. Kubalík kunde vända poängen, men han sköt bredvid svagheten.

Den andra delen verkar ha slut på det nationella energilaget. Målvakten Jakub Kovář var upptagen och på gränsen till halva matchen samlade han två gånger. Den svenska blockbusteren arrangerades av Bengtsson och Davidsson.

”Synd för misstagen.Spelarna dras känslomässigt in, så de glömde och hoppade på isen klockan sju, ”Říha förstod sina spelares ouppmärksamhet. “Men om vi fortsätter att göra det kommer vi tillbaka.” More