Videofilmer visades på tidigare prestationer

Videofilmer visades på tidigare prestationer i semi Eisner under sin överhöghet över Disney: Framgången med “Los Angeles Angels” i baseball och “Anaheim Ducks” hockey. Man kunde se och utdrag seger season “Portsmouth” 2008, när han vann FA-cupen, och hur laget tog första plats i League Two par veckor före stämman.

Verkliga framsteg blandat med triumfer fiktiva, tagna från Disney sport eran Eisner filmer: här är en inspirerande tal av Kurt Russell i “Miracle on Ice” och höjdpunkterna i “Mighty Ducks”, “vidrig björnar”, “Remember the Titans” och ” Änglar vid kanten av fältet. ” Gränserna mellan de fiktiva och de verkliga var inte – alla blandade. I Eisners ögon var det ingen skillnad. Alla filmerna förenades av en idé – segern av små, utomstående, underdogs.

“En bra sportfilm berättar om segrarna.” I Eisners ögon förenar sport och bio någonting ett – historia. Båda är en berättelse. Under hela sin karriär berättade han historier, och för honom, “Portsmouth” – en annan sådan plot.

Man kan tro att detta bara är ett excentriskt trick av en man som uppnådde allt. Hans “ständigt” frågar varför han bestämde 75-årig man att kontakta den engelska fotbollslaget, och mer och så anspråkslöst och fattiga. Även hans fru förstod inte varför det här hade börjat.

“Jag kan fråga: varför inte?”, Svarar han vanligtvis. Han fortsätter självklart att tänka på tv. Hans team är engagerat i en animerad serie för Netflix, det finns också projekt för Amazon. Men han är intresserad av sport sändningar. Enligt honom är “sport ett bra ställe för ett sådant företag”.