Tyvärr var i slutet av säsongen inte vad det skissade en fransman

Tyvärr var i slutet av säsongen inte vad det skissade en fransman, och på “Stamford Bridge”, kom han tillbaka på dåligt humör. Om man tittar på det hela, “Chelsea” bestämde sig för att hyra igen, denna gång i landsförvisa Gael “Bolton”, där han stannade fram till slutet av året. 20 september gjorde han sin debut i League Cup mot “Aston Villa” – och gjorde det. Började för hälsan, och hamnade traditionellt misslyckats: Kakuta fyra gånger ute på fältet och aldrig märkt.

Vid det här laget, allt – och särskilt fotbollsspelare – börjat inse att flytta till England inte har lett till berömmelse, som man hoppats spana, agent, och fläktar. Företrädaren för den gyllene ungdom gradvis förlorat i värde och så småningom rostiga efter att ha misslyckats att imponera även de krävande tränare utomstående.

I januari 2012 tillät Kakuta sig att hoppas på det bästa – och blev återigen allvarligt besviken. Men i “Dijon” började perfekt: med ett mål i öppningen i Cup of France. Efter fjorton matcher har den inte så unga fotbollsspelaren spelat in fyra mål i sin tillgång. I London, under tiden, skakade på huvudet: något inte så imponerande denna naitalantliveyshy att leva. Ingen ville köpa det och framför honom väntade andra tillfälliga lag.

Holland blev ett nytt land för honom var det nog oundvikligt med tanke på det nära sambandet “Vitesse” med “Chelsea”. Det är här som alla vårda de bästa talangerna i klubben, och i augusti 2012 upplevt framgång här och Kakuta. Kanske där är han en chans? Det lyckades stanna här längst, men i januari 2014 han fortfarande kallas tillbaka – till en annan hyra, denna gång i en mer framstående “Lazio”. Enligt rykten att han ville Kakuta, trött från en låg nivå av den holländska mästerskapet och ivriga att spela i en stark ligan. Sant eller inte, men två mål i 30 matcher talade knappast om den brutala talangen.