Schweiz: Som ost i smör

Mohamed själv säger att han tack vare sin barndom har förvärvat mer användbara vanor än att alltid vara nära bollen. “När jag var barn lekte jag på gatan i 10 timmar, där jag var tvungen att springa utan att stanna i värmen. Nu när mina kamrater ser hur mycket jag kör, börjar de själva springa mer, säger egyptierna med ett skratt.

Som barn var han en fan av “Barcelona”, som, som han sa senare, fortfarande drömmer om att spela en dag. Det var sant att det var innan man flyttade till England till tränaren, som själv adore spelets stil, liknar katalanska. Men före detta måste Mohamed gå igenom till Europa. Redan vid 18, gjorde han sin debut i den egyptiska Premier League, där han tillbringade två årstider, var en stark spelare i rotationen (35 matcher för denna period). Under sommaren 2012 som en del av OS-laget i den egyptiska Al-Nenni med samma Salah talar vid de olympiska spelen i London, där hans lag avancerade till kvartsfinal, slog Nya Zeeland och Vitryssland och heroiskt förlorade 2: 3 brasilianare, för vilka spelat Neymar, Hulk, Thiago Silva, Marcelo, Oscar och andra stjärnor. Före kvartfinalen citerades egyptierna på lika villkor med japanerna, men de oväntat besegrade motståndaren 3: 0 och skickade egyptierna hem.

Men El Nenni själv återvände snart till Gamla världen.

I januari 2013 hyrde den stödjande mittfältaren, som var ihåg för OS, hyrda flaggskeppet i schweizisk fotboll “Basel”. Ett halvt år var klubben tillräckligt för att förstå spelarens storlek. I det här fallet, vid den tidpunkt då klubben har spelat Salah, som görs i varje spel i gruppspelet, så att i Egypten många trodde att Al-Nenni vidtagits för att bättre anpassa vän att inte bli uttråkad. Men i själva verket var Salah, en extrovert av naturen, acklimatisering givit mycket lättare än hans vän.

“Vad kände jag? Jag hade en känsla – rädsla “- erkände senare mittfältaren. “Jag var på lån och jag tvivlade på om jag kunde vara tillräckligt bra för att Basel skulle erbjuda mig ett kontrakt. När vår tränare Murad Yakin började släppa mig i första laget var jag den lyckligaste mannen i världen. “