När han återvände verkade det som att inget hemskt hade hänt

När han återvände verkade det som att inget hemskt hade hänt. Kakuta ville återvända så våldsamt att Carlo Ancelotti satte honom i Champions League. Några månader senare ägde debuten i Premier League plats. I matchen mot Wolverhampton visade Kakuta inga resultat men gjorde ett trevligt intryck med teknik och fart. I december ersatte han Joe Cole redan i League Cup. Spelet mot “Blackburn” slutade med ett straff, och rookie var inte rädd för att bryta igenom. Tyvärr fungerade det inte, men hans tro på sig verkar inte skaka. På nästa match mot APOEL kom han redan ut i basen.

Avslutade i slutändan med ett irriterande poäng 2-2 besviken spelet, men de noterade fortfarande en ljus nykomling, som tränaren kallade “den enda positiva”.

“Han spelade bra och visade fenomenal talang. Varje dag tränar han hårt, och han är avsedd att vara Chelseas framtid.

Verkade positiva ord dolde faktiskt ett stort problem: Kakuta ville inte vara Chelseas framtid, han ville vara hans verkliga. Han var trött på att vänta, trött på att bekämpa inre tvivel och komplex. När han försvann från basen såg han misstro. Tränaren var säker på att han agerade rimligt och inte skyndade sig på avvecklingen av avdelningen.

11 september 2010 Kakuta kom på som en ersättare i hans andra match i Premier League. Fyra dagar senare återvände han till Champions League i en match mot Zhilina. Han visade ett anständigt spel, men slog inte, som tidigare. Nästa vecka lämnade han de första minuterna mot West Ham i League Cup.

Tre spel på kort tid var något nytt – ett försök att försäkra den kränkta fransmannen. Försöket misslyckades olyckligt: ​​Efter en misslyckad första halvlek var den unga mittfältaren fast besluten att ersätta, och därmed helt bryta hans ande. Efter en tid återvände han igen – i en match med “Marcel”.