Liv, död och likgiltighet. 6: e omgången av LE från deltagarnas position

Den huvudsakliga intrigen nu är hur denna avgång kommer att påverka den väg som klubben har valt. Kanske har skeptiker rätt med att säga att det inte finns något att göra med ex-tränaren för Reims i Champions League. Kanske har de också rätt i att Lyon-ungdomen överskattades. Kanske är det dessa tankar som klubbpresident Jean-Michel Olas rullar just nu och beklagar att han gav klubben infrastruktur enligt de senaste kraven, men allt förgäves. Men Olas trodde alltid på sitt team. Och om flygningen som ägde rum skakade hans förtroende för hans tro, så kanske vi bara bevittnat solnedgången för ett av de mest distinkta lagen i Gamla världen.

Men det är bara möjligt. Och på dagordningen diskuterar man aktivt kandidater till huvudtränare i stället för att ändra kursen i Lyon. Så kanske Olas drömmar fortfarande lever?

Alexei Verbovsky försöker på matcherna i 6: e omgången i Europa League ur de deltagande lagarnas synvinkel och bestämmer vem som behöver vad i de sista matcherna i gruppetappen.

Grupp A
Mölde: garanterat en plats i slutspelet. För den första raden i gruppen räcker det med oavgjort i Amsterdam.
Fenerbahçe: för att garantera sig själv tillgång till 1/16-finalen borde Celtic inte tappa hemma.
“Ajax”: det är helt enkelt skyldigt att vinna åtminstone någon hemma. Parallellt med detta måste “judarna” be för adeln till “keltisk”. Själva som de i sista omgången berövade chanser att fortsätta kampen.

“Celtic”: det team som den sista intrigerna i gruppen är bundna på. Celtic i sig kommer definitivt inte att gå någonstans, men det kan fortfarande dra Fenerbahce med det och visa inte ens rättvist spel, men en fantastisk skotsk envishet och stridighet.

Grupp B
Liverpool: garanterat en väg ut ur gruppen, men inte första platsen i den. För att lösa problemet borde han inte tappa Sion på sitt fält.
Sion: Måste göra minst en poäng i en hemmamatch mot Liverpool för att garantera en plats i 1/16 finalen. Vid seger kommer grupp B att vinna alls.
“Ruby”: skyldig att vinna i Frankrike. Men för att nå slutspelet är det fortfarande nödvändigt för Liverpool att sparka in Schweizern.