Jules CUNDE – 20 år gammal, försvarare av Sevilla

Det sades att efter att Manchester City övergav Rocky frågade Bayern och West Ham aktivt honom. Som ett resultat var både tyskarna och briterna inte redo att aktivera fotbollsspelarens klausul (det uppgår till 30 miljoner euro), och Espanyol ville kategoriskt inte dela med det alls. Vad det än var, men enligt Transfermarkt uppskattningar är Roka redan värd 30 miljoner. Det är svårt att föreställa sig till vilken nivå denna siffra kan flyga upp om mittfältaren ger den andra framgångsrika säsongen i rad …

Sportdirektören i Sevilla och den verkliga guruen på transfermarknaden, Ramon Monchi, älskar att ta hand om nykomlingar till det franska mästerskapet. Det är verkligen fullt av ljusa unga talanger, men en av de mest lovande bland dem som lämnade League 1 i sommar är den centrala försvararen Jules Kunde. Den 20-åriga franska fotbollsspelaren, som också har rötter från Benin, ersatte Bordeaux för Sevilla för 25 miljoner euro.

Förra säsongen var den centrala försvarsaxeln en av de mest problematiska zonerna i Sevilla. Spelet i Simon Kier och Daniel Carris åldrar var extremt långt ifrån idealiskt, och därför behövdes förändringar, som luft. Jules Kunde i det sista dragningen av den franska ligan 1 var bland de fem bästa spelarna i antalet avlyssningar av bollen och tog tredje plats med 232 åtgärder i detta betyg. Dessutom kännetecknas denna talang av analytiker som en ganska lugn och balanserad försvarare. Han skapar praktiskt taget inte “bränder” vid sina grindar, föredrar att komma ut från under tryck genom ett pass till sin partner, och ser också ganska säker på kampsport (han vann 73% av duellerna i försvar i det franska mästerskapet 2018/19).

Kanske är den enda nackdelen med Kunde hans ålder. Vid 20 års ålder kommer det inte vara lätt att kräva en plats i kärnan i Sevilla, som mästerskapets startsegment visade. Medan Jules kom in i fältet i mästerskapet bara en gång – för att ersätta i en duell mot “Hispaniola”. Säsongen är dock lång, och situationerna i den kan vara annorlunda. Så Kunda kommer definitivt att få sin chans, och av någon anledning verkar det som om han definitivt kommer att använda den.