I maj 2017 kom Michael Eisner i engelska Portsmouth

I maj 2017 kom Michael Eisner i engelska Portsmouth. Vid ankomsten möttes han av 1500 fans. Hans uppgift var inte lätt: att övertyga 75% av passionerade fans att sälja honom, en Hollywood affärsman och hans barn deras favoritklubb.

Han var väl medveten om att ett sådant förslag skulle accepteras med stor skepsis. Portsmouth har redan en historia av utländska ägare, och en sådan usurping har inte slutat med något bra. Första rysk-israeliska och sedan Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och nepalesiska ägare drunknade hundraåring klubb, som flög ut ur Premier League till League 2 – den fjärde divisionen i England. Katastrofalt vrak, som hotade laget med försvinnande. Endast ett konsortium på 3000 lokala fans som inte sparar sina egna pengar räddade “pompey”.

Innan man träffade de många ägarna visste Eisner att det inte var lätt att övertyga dem. Precis som jag sa i “Goldholle” och började driva det kommer inte att fungera: den är beredd att möta lokalbefolkningen, vilket är bättre att tala direkt – i Portsmouth är en av de viktigaste grunderna för den brittiska flottan. Det är en enkel stad där alla känner varandra. Den rika mannen från Kalifornien för att bli “hans” kommer att bli mycket svår.

Börja Eisner bestämt med en 25-minuters presentation, som “han gjorde alltid.” Eisner skissade sin vision om vad som väntar “Portsmouth” i framtiden under skydd av sitt investmentbolag Tornante.

“Vi lovade inte att vi skulle spendera hundratals miljoner pund och komma in i skulden. Jag sa att om de vill ha det så är jag inte lämplig för dem. ”

Eisner började istället prata om sin lugna och uppmätta taktik.

Strax innan allmänheten fick möjlighet att ställa frågor till honom och hans söner visade han en liten videoredigering. “Att vinna är trevligt och väldigt roligt,” sa han och vred ryggen till skärmen. “Videon låter mig veta vad jag försöker göra.”