Blaise Matuidi med all den mängd utfört arbete

Blaise Matuidi med all den mängd utfört arbete – opornik också och mittfältaren, som kan arbeta i mitten av fältet, liksom till exempel Xavi och Iniesta. Deschamps valde den energiska Blaise som “falsk vänster” som närmade sig honom och inte tvingade honom att göra sitt arbete.

Huvud pussel för den franska tränare har varit i centrum för Paul Pogba – precis mittfältaren, som verkar tänka bara om skapande och om attacken. Åtminstone kan det tyckas om du tittar på hans spel på United och Mourinhos problem med att hitta den perfekta platsen för en fransman. Under de senaste två åren Pogba agerat separat från teamet, felaktigt bedömde situationen på fältet, när det var nödvändigt att försvara sig, är utesluten från spelet, eller tvärtom, försökte skära runt alla motståndare, istället för att ge en kort pass.

Deschamps löste också detta problem. Han agerade strategiskt klokt och offrade Pogbas kreativa förmågor och berövade honom av den “licensen” för kreativitet. Vid detta världsmästerskap såg vi det mest disciplinerade fältet, spelade omärkligt och inte uppfinna något överflödigt. Faktum är att han blev den tredje opornikom för Frankrike, samtidigt som han var den mest kreativa av alla centrala mittfältare. Det var i denna roll som Pogba visade vad som förväntas av honom på Man United.

Återhållsam stil av den franska spel, baserat på den snabba översättning av bollen i attacken och ett minimum av ägodelar i centrum, var resultatet av en balans som gav Deschamps lag. Som ett resultat visade Frankrike ett exemplariskt spel för favoriten vid en stor turnering. För dem som redan har övervunnit fasor puberteten och tror inte att favoritspelare bara kan vara en skapare, och alla fotboll, förutom angriparen förtjänar prefixet “anti”, bör det förstås att på kort sikt VM balans och disciplin är viktigare än kreativitet och improvisation .