Arsenal: Övergångsproblemen

Det blev klart att försäljningen ligger precis runt hörnet. Det är tråkigt för klubben, men det är en objektiv verklighet för “Basel”, som är avsett att låta sina ledare i rikare europeiska klubbar. Bara under de senaste åren förutom Salah laget förberedd för försäljning Rakitic, Shakira, Doumbia, Jak, Dragovic. I mitten av säsongen 2015/16 var det El Nenni.

Överföringen, som meddelades tillbaka i slutet av december 2015, var försenad, eftersom Arsenal var tvungen att få en fungerande visum för spelaren. Faktum är att reglerna för Fotbollförbundet, spelarna från de länder som upptar 31-50 platser i betyget FIFA, att spela för sina landslag 75% av spelen i 2 år innan han flyttade, för dem som är i riskklassificerings nedan – andelen högre. Egypten vid tidpunkten för överföringen av Al-Nenni var den 58: e, men “Gunners” har dragit nytta av ett kryphål, uppmärksamma FA att mitt rum “Pharaohs” i FIFA rankingen för 2 år upp till spelaren, “Basel” shuttle var 44: e. En annan 27 December var känt om undertecknandet av “Arsenal” Egyptian mittfältare, men överföringen försenades på grund av det faktum att den “Arsenal” fick arbetstillstånd för spelaren.

Schweizarna gjorde utmärkta pengar som säljer sin huvudspelare: om de köpte den för 640 000 euro så delade de upp för 12,5 miljoner. “Arsenal” var generös inte bara på grund av tro på potentialen i spelaren, utan också på grund av att laget fick snabbt stänga problematiska läge i centrala mittfältet – olämpligt skadats Francis Coquelin och Santi Cazorla, inte lysa Flamini och Wilshere Arteta kunde inte komma i form. Brittiska medier sade affären på El Nenni var en reservalternativ, som “Gunners” inte fungerade att underteckna en mittfältare “Southampton” Victor Wanyama, men spelaren själv är knappast störd.

Fram till slutet av sin första säsong i England lyckades El-Nenni att spela 11 matcher i Premier League och fem i cuper, inte illa för en debut. Efter säsongen släpptes mindre framgångsrik: Wenger mycket jonglering mönster, gjorde en satsning på beprövade kämpar, och Al-Nenni blev en spelare klipp spelas nog för ett år till 24 matcher i klubben. Fransmannen talade positivt om spelarens säkerhet, konstaterade hans flit och skicklighet för att ge första passet, utan att tilldela en egyptisk företag baserat i ingen brådska. Och El-Nen själv, van vid att vara oumbärlig i hans lag, kunde inte fånga rytmen i spelet.