Anfallaren blev en stjärna

Det var den snabba uppgången av en 21-årig semi-professionell spelare. Eastwood gjorde 20 mål i ligan och hjälpte klubben att klättra 13 positioner. Tack vare segrarna mot Northampton och Lincoln steg Southend till League One och vann omedelbart första plats i den nya divisionen – allt tack vare den nybyggda stjärnan. Ingen förväntade sig en sådan snabb ökning utan allvarliga investeringar.

Det började verka som Eastwood är en verkligt enorm potential, eftersom han fortsatte att göra poäng utan att tveka i någon liga där han var. Som ett resultat, 23 mål och titeln på toppscorer i divisionen. 25 i alla turneringar – en rekord som laget aldrig slog.

Innan Gareth Bale var Freddy Eastwood. Wales största hopp, som nästan alla har glömt bort

Anfallaren blev en stjärna, och därför uppmärksammades han utanför fotbollsplanen. Fläktar fascinerades av hur stolt han tillskrev sig för antalet rumänska zigenare och legender om hur han kommer till stadion på en häst som är utspridda runt stadion, blir chants och lokal folklore.

Någon tycker att Eastwoods ojämnhet att röra har spelat i händerna på Southend, som har hållit spelaren för säsongen i Championship. Tyvärr var det ingen skarp ökning, och i november vann laget bara två gånger. Eastwood gjorde, men utan samma törst.

Det var i november att Eastwood knäckte högst. I ligakoppet mötte hans lag Manchester United, med Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney och Darren Fletcher. De röda djävlarna räknade med en lätt seger.

Efter 26 minuter, helt vunnet av United, bröt David Jones reglerna på Jamal Campbell-Rice och Eastwood gick igenom frisparken. Han motsatte klubben, som han älskade sedan barndomen, men det stoppade inte honom: målvakten Tomash Kushchak kunde inte hjälpa till att se på bollen glida bort från honom.