Före spelet var han nervös och skenade sedan. Laget är coolt, säger Veselý

Han som gick igenom striderna i NBA och i Eurolize, erkände: “Naturligtvis nervositet innan spelet var där. Men han körde atmosfär och snabb att korgen föll från mig. “Hur kunde du inte, trots allt, basket representant Jan Vesely i matchen mot Estland flög nästan ostoppbar. Startsidan

I premiären på Eurobasket samla poäng och returer. En distans och tackade estniska fans och entusiastisk publik på Arena Riga. “Även nefandil oss, jag är så glad turbulent atmosfär. Jag försökte gå in i allt hundra procent, och njuta av det. ”

Hans 16 poäng och 8 returer, nästan alla i första halvlek var det ett viktigt bidrag till den klara 80:57 seger.Om de inledande dueller på stora turneringar taktiska beredskap testteam, tjeckerna gått med glans.

“Ingenting överraskade oss. Vi förberedde oss för deras skott på tre punkter. Att de inte bryr sig och inte demonterar oss. Med vårt spel är jag nöjd “, säger Vesely, ett av ansiktena på det tjeckiska landslaget.

För att tillfredsställa honom få det, även om förberedande dueller lag vann bara en gång, i början av turneringen Eurobasket såg helt annorlunda ut. “I början av förberedelsen var vi lite oroliga, men alla lag. Det kulminerade repetition i Spanien, där vi bekräftat att vi kan spela bra basket “, säger Vesely. “Sehranost är redan där. Detta är en annan turnering, ett annat spel.Och man måste ge det allt. ”

Tjeckerna uppfyller kravet att inte bara vinna, fick också en bonus. “Eftersom det hände på flera punkter, spelade vi alla och vi kan spara energi till nästa match”, säger tjeckiska pivot; nästa motståndare kommer att vara på söndag från 20.30 Ukraina “På morgondagens spel, kommer jag att fokusera bara sedan komma till hotellet.”

Han drogs till premiär duell, ofta gestikulerar mot läktaren. Orsak? “Jag har bra stöd, familj, flickvän. Särskilt hos henne försöker jag kommunicera hela spelet, säger Fenerbahce. “Även i säsongen, när vänner anländer till Istanbul, det gör mig sjuk, det ger mig en bra tid.Onödigt att hantera nervositet, faller ur mig. “Home

Det får inte betala för hela landslaget. “Vi har haft det – även killar som spelar mindre”, säger Vesely, Czech Suter dag öppnar win: “I vår korg med idag kan titta på. Laget är cool. “