Belgien gick till Litauen, den avgörande korgen måste bekräfta videon

Matt Lojeski slog bollen med hornet samtidigt, och domarna kunde inte bestämma om han hade gjort det i tid. Även upprepade skott var inte möjligt att exakt avgöra om korgen föll innan tidsgränsen, född men han erkände.

Litauen ännu börjat bra under det andra kvartalet och ledde med 13 poäng redan. Men sedan började Belgien göra tre poäng och främst på grund av Lojeski halv lika. Den sista delen av Litauen började spela hela stellar pivot Valančiunase Jonas, som belgarna inte kunde motstå. Valančiunas gjorde 25 poäng och 12 returer

Det verkade som Litauen håller ett öga på att vinna, men under de senaste två minuter tillåts Belgien sladden 8:. 0 poäng och omsättning.Först betalas två treor, sedan missade hon en viktig chans för ett skott belgarna snabbt attackerade och raid Sam Van Rossoma dopíchl Lojeski.

“Huvud misstag var att Kalnietis skjuter fem sekunder före slutet. Det var dumt “skavde litauiska coach Jonas Kazlauskas.

Belgarna hade ytterligare tre minuter nervöst vänta tills domaren bekräftar deras värdefulla vinst och sedan kunna börja fira. Tuned så triumfer vid onsdagens duell med Tjeckien.

“Det var länge, var vi nervösa. Det tog tre minuter, men det kom till oss tio.I slutet men hade två poäng och en viktig seger “, säger han gladdes pivot belgiska Maxime De Zeeuw, som kommer att vara den nya säsongen trikåklänning Nymburk. “Jag kunde inte hjälpa killarna på grund av skadorna, men de spelade bra, visade hjärtat och viljan att kämpa för vårt land. Det var otroligt. Jag är hedrad att jag kunde vara med denna seger och åtminstone en del av laget på bänken “, sa han.

Fram till slutet, beslutar duell och Ryssland med Finland, som arrangeras för 81:79 seger tre sekunder sedan i slutet av Petter Koponen. Ryssland förlorade den tredje matchen i grupp A och riskerar att bli inte avancera till slutspel.

I den andra matchen i grupp D väldiga Ukraina Estland 78:71 och efter två tydliga nederlag återvände att kämpa för förfarandet.Å andra sidan har Ukraina tre chanser.

Grupp A (Montpellier):

Ryssland 81:79 (16:20, 36:38, 63:64)
Bosnien och Hercegovina – Israel 86:84 efter pro. (16:29, 35:45, 60:60, 75:75)
Frankrike – Polen 69:66 (14:14, 30:26, 52:47)