Den här säsongen led Umtiti

Samuel Umty – 25 miljoner euro

En annan fransk beck, där cheferna i “Barcelona” försvann betydligt. I Camp Nou flyttade Umtiti från Lyon sommaren 2016 som en av de mest lovande centrala försvararna av franska och världsfotboll. Med den här överenskommelsen var Catalans rätt på mål – Samuel kunde vinna en plats i första laget just nu och anses nu vara en av de starkaste försvararna i modern fotboll.

10 av de dyraste försvararna i historien om “Barcelona”

Den här säsongen led Umtiti en knäskada som slog honom ut ur spelet på obestämd tid. Tydligen var det just detta problem som ledde till att Barcelonas ledning gick in på överföringsmarknaden och kom överens om hyran av Murillo.

3. Nelson SEMEDU – 30,5 miljoner euro

I sommaröverföringsfönstret 2017 beklagade Barcelona inte att spendera mer än tre tiotals miljoner euro på rätt försvarare av Benfica Nelson Semed. Efter att ha lämnat laget av Dani Alves, svängde den högra flanken av det katalanska försvaret väsentligen “, och därför var Semedo uppmanad att fylla detta gap.

10 av de dyraste försvararna i historien om “Barcelona”

Förra säsongen hade portugisiska fulbek 24 matcher i mästerskapet i Spanien, vilket visar sig på en ganska bra nivå. Idag fortsätter Semedo att vara en av Barcelonas viktigaste försvarare, men enligt många analytiker är han inte lika bra som Dani Alves. Nelson är dock bara 25 år gammal, och därför har spelaren tid för framsteg.

Dani Alves – 35,5 miljoner euro

Brasilianen undertecknades av Barcelona sommaren 2008 från Sevilla och stängde frågan med den katalanska högerkanten i åtta långa årstider. Alves visade sig perfekt både för försvar och angrepp, men sommaren 2016 ville han förändra situationen genom att acceptera ett erbjudande från Juventus.