Som ett resultat av detta spelade Milito

Gabi MILITO – 20 miljoner euro

År 2007 tog Barcelona risken och gav en betydande del till Zaragoza för den argentinska centbacken, trots att han tidigare hade blivit avvist av Real Doctors. I Madrid ansågs att Militos kropp var för benägen för skada, och därför investerade flera tiotals miljoner euro vid undertecknandet var olämpligt. Under våren 2008 blev dessa förutsägelser sanna när Gaby led en allvarlig skada som slog honom ur spelet i mer än ett år.

10 av de dyraste försvararna i historien om “Barcelona”

Som ett resultat av detta spelade Milito fyra säsonger i Barcelona i 76 matcher i alla tävlingar, med att ha skildrat sig med 2 mål och 1 assisterar. Denna centralback minns inte av några dödliga misstag, men skadorna förstod naturligtvis sin karriär. Sommaren 2011 återvände Milito till sitt hemland, där han under tre säsonger tecknade avtal med sin oberoende oberoende, men ett år senare avslutade han sin karriär vid 32 års ålder. Efter det blev han tränare, och det sista laget Milito arbetade med var chilenska O’Higgins.

5. Dmitry Chigrinsky – 25 miljoner euro

I augusti 2009, på begäran av Josep Guardiola, betalade Barcelona seriösa pengar till Shakhtar för överföringen av centback Dmitry Chigrinsky, som ansågs vara otroligt lovande och begåvad. Karriären hos ett ukrainska på “Camp Nou” fungerade dock inte. Detta orsakades av skador och frekventa misstag från Dmitri, för vilket även Barcelona-fansen booed.

10 av de dyraste försvararna i historien om “Barcelona”

Ett år senare enades Katalonerna om att sälja Chigrinsky tillbaka till Shakhtar, men redan för 15 miljoner euro. Vad som är sant, även efter att ha återvänt till sin inhemska klubb, kunde Dmitry inte spela på samma nivå. Nu utför den 32-årige Chygrynskiy i AEK för Grekland, med vilken han blev landets mästare förra säsongen. Han har regelbunden spelträning när han inte är på sjukhuset – skador saknar fortfarande efter Dmitry.